Σελίδες

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Υπουργείο «Παιδείας»: Δια νόμου οι Νηπιαγωγοί στο Δημοτικό σχολείο…

Του Ζαχαρία Καψαλάκη

Διαβάζω στο νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή άρθρο 22 παρ.4: 
 «Εφόσον δεν καλύπτονται οι θέσεις με εκπαιδευτικούς με τα παραπάνω προσόντα προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί που έχουν προϋπηρεσία μεγαλύτερη των δέκα (10) μηνών διδακτικών, η οποία αποκτήθηκε από πρόσληψη στην ΕΑΕ μέσω του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών γενικής εκπαίδευσης. 
Σε περίπτωση που εξακολουθούν να υπάρχουν κενές θέσεις των κλάδων ΠΕ71 και ΠΕ70.50 δασκάλων ΕΑΕ προσλαμβάνονται αναπληρωτές από τους πίνακες υποψήφιων αναπληρωτών ΕΑΕ των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αντίστοιχα, οι οποίοι: 
α) τοποθετούνται στην προκαταρκτική τάξη και στις τάξεις Α΄ και Β΄ των ειδικών δημοτικών σχολείων και 
β) παρέχουν παράλληλη στήριξη − συνεκπαίδευση σε μαθητές με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των τάξεων Α΄ και Β΄ των λοιπών δημοτικών σχολείων. 
Η προϋπηρεσία των προσλαμβανομένων σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο προσμετράται στους κλάδους και ΠΕ61 και ΠΕ60.50 Νηπιαγωγών ΕΑΕ, αντίστοιχα»! 
 Πρόκειται ένα εδάφιο 100% προϊόν λαϊκισμού και διαίρει και βασίλευε στο χώρο της Α/θμιας Εκπ/σης. 
Γιατί προϊόν λαϊκισμού; Γιατί το Υπουργείο γνωρίζει καλά ότι αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Γιατί με την εφαρμογή του νόμου εκατοντάδες τίτλοι σεμιναρίων θα αναγνωριστούν από δασκάλους (όπως και από νηπιαγωγούς), ενώ έρχονται καραβιές μεταπτυχιακών ειδικής αγωγής… Γεγονός που θα φέρει πληθώρα υποψηφίων στην ειδική αγωγή! Και γιατί το έκανε αυτό το Υπουργείο Λαϊκισμού και «Παιδείας»; θα μου πείτε; Μα για να μας αποπροσανατολίσει τον κλάδο από βασικά θέματα του νομοσχεδίου και από το φλέγον θέμα της αξιολόγησης! Προσοχή λοιπόν συνάδελφοι, μην πατήσουμε την πεπονόφλουδα… 
 Πηγή: e-mesara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου