Σελίδες

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η πολιτική του « Διαίρει και βασίλευε» συνεχίζεται…..


Ο τρόπος που άνοιξαν οι πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών αποτελεί πρόκληση για όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο. Ο κλάδος των εκπαιδευτικών αγωνίζεται χρόνια για μόνιμους διορισμούς, για αξιοκρατία και αξιοπρεπή αντιμετώπιση από την πολιτεία.
Πάγια θέση μας και προμετωπίδα των αγώνων μας, ήταν και θα είναι η προάσπιση, των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και η στήριξη του Δημόσιου σχολείου.
Το Υπουργείο τα τελευταία χρόνια, εφαρμόζει μια πολιτική με χαρακτηριστικά την αναξιοκρατία, την ανισότητα και την αδιαφορία για τις ανατροπές, που προκαλούνται στις ζωές των εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται ίση αντιμετώπιση από την πολιτεία, δικαιούνται έστω και τη μια ημέρα προϋπηρεσίας, δικαιούνται το δικαίωμα στην εργασία , που έχει κερδηθεί με αγώνα.

Οι ανισότητες που είτε από αδιαφορία, είτε από ανικανότητα, είτε από σκοπιμότητα, καλλιεργεί το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να επανορθωθούν.

Η ομάδα Νηπιαγωγών στηρίζει τον αγώνα όλων των αναπληρωτών.

Με συντονισμένη δράση όλοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπεια και το δικαίωμα στην εργασία.

Ακολουθεί κείμενο του Συλλόγου αναπληρωτών Νηπιαγωγών σχετικό με το άνοιγμα των πινάκων.
«Συνεχίζοντας την πολιτική του «Διαίρειν και βασίλευε» το Υπουργείο Παιδείας, παρά τις έντονες παρεμβάσεις μας για το άνοιγμα των πινάκων, ψήφισε νομοτεχνική βελτίωση για το ξεκλείδωμα τους, σύμφωνα με την οποία θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία μόνο από την 1-9-2012.
Η πολιτική της αναξιοκρατίας που εφαρμόζει το Υπουργείο εδώ και χρόνια δεν έχει όρια. Τα επιχειρήματα του Υπουργού γι’ αυτή την απόφαση, που διαχωρίζει τον κλάδο δεν έχει λογική! 
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να αντιμετωπίζει ισότιμα τους πολίτες, είναι υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας αλλά και ζήτημα δικαιοσύνης, να διασφαλίζει αντικειμενικότητα και αξιοκρατία στις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. 

Τι έχει να απαντήσει ο Υπουργός σε όλους αυτούς τους εκπαιδευτικούς που υπηρέτησαν τα δυο χρόνια, από το 2010-2012 με θυσίες προσωπικές στις εσχατιές της Ελλάδας και ιδιαίτερα σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης που πλήττει τη χώρα μας;;

Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε νίκη αυτό το άνοιγμα των πινάκων, που αποδεικνύει για πολλοστή φορά, ότι τα στελέχη του Υπουργείου είναι αδιάλλακτα, άσχετα και επικίνδυνα.
Θα είμαστε απέναντι σε όποιους θέτουν σε ομηρεία την ζωή μας!

Θα είμαστε μπροστά στον αγώνα για αξιοκρατία, δικαιοσύνη, για το δικαίωμα μας στην εργασία, για την αξιοπρέπεια μας!! 

Σύλλογος Αναπληρωτών νηπιαγωγών»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου