Σελίδες

Σάββατο 7 Μαΐου 2016
Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη
«Νηπιαγωγείο… η επένδυση για το μέλλον»

Η απαξίωση της πρώτης βαθμίδας της εκπαίδευσης, αποτελεί αδιαμφισβήτητο δείγμα της πολιτικής, που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας, μιας πολιτικής με κρυμμένες αλήθειες και ψεύτικα διλλήματα, με πλούσιες  αλλαγές,  που ουσιαστικά διαλύουν τις δομές του Δημόσιου σχολείου.
Παρατηρούμε άναυδοι να εκτυλίσσεται μπροστά μας το θέατρο του παραλόγου με αντιφατικές ανακοινώσεις για στήριξη της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από τη μια και  αλλαγή της αναλογίας εκπαιδευτικού παιδιών από 1:7 σε 1:14 με συνέπεια τη δυνατότητα συγχωνεύσεων και καταργήσεων νηπιαγωγείων  σε όλη την περιφέρεια από την άλλη.
Ξεκάθαρη πρόθεση του Υπουργείου είναι  η εξοικονόμηση δαπανών, και όχι  «ένας τρόπος να διευκολύνουμε και να υπάρχουν θέσεις προκειμένου παιδιά μικρά της νηπιακής ηλικίας να πάνε στα σχολεία»  όπως δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση ο Υπουργός .
Αδιαφορώντας  ακόμα και για τη  λογική χρήση μιας επιχειρηματολογίας, που να στηρίζει τις αποφάσεις τους, προχωρούν επιτελικά σε αυτό που γνωρίζουν καλά ….τη διάλυση της προσχολικής εκπαίδευσης και της στέρησης του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
Η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης για την έλλειψη  εντιμότητας, συνέπειας, και  ακεραιότητας λόγων και πράξεων.
Η Ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» συνεχίζει τις δράσεις της ενισχύοντας τις συνδικαλιστικές  διεκδικήσεις με επιστημονική τεκμηρίωση.
Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, καταδικάζουμε τον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρείας της ζωής μας, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Νηπιαγωγείο, δίνουμε μάχη με το λόγο, τα όνειρα, τις ιδέες και τα αιτήματά μας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ημερίδα που οργανώνουμε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 13 Μάιου με θέμα: «Νηπιαγωγείο…. η επένδυση για το μέλλον» και εισηγητές την κ. Δόμνα - Μίκα Κακανά καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Εκπαίδευσης και Αγωγής και τον κ. Γιώργο Τσιάκαλο Ομότιμο καθηγητή Παιδαγωγικής ΑΠΘ.
Καταθέτουμε το προσωπικό μας όραμα για το νηπιαγωγείο, των υποδομών, της αξιοκρατίας, της αναβάθμισης του ρόλου του νηπιαγωγού και αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό.
Η απάντηση στην κρίση είναι η επένδυση στην βάση της εκπαίδευσης αν θέλουμε να διατηρήσουμε την ελπίδα για το μέλλον… Η επένδυση στην εκπαίδευση αποτελεί οικοδόμηση του μέλλοντος μας..

Μέσα από τη συλλογική δράση τα οράματα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα.
Τα συλλογικά όμως οράματα γίνονται ουτοπίες όταν δεν ακολουθεί δράση!
Δράση μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …

Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Για την Ομάδα Νηπιαγωγών
Βέτα Κορωναίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου