Σελίδες

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«Βόμβα» Φλάσμπεκ: Στο Βερολίνο και όχι στην Αθήνα βρίσκεται το πραγματικό πρόβλημα της Ευρωζώνης!

26 Ιουνίου
Ο πρώην υφυπουργός της Γερμανίας Χάινερ Φλάσμπεκ, τόνισε ότι τα πραγματικά προβλήματα της Ευρωζώνης δεν βρίσκονται στην Αθήνα αλλά στο Βερολίνο. 

 
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος, στο περιθώριο συνέντευξης στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», εξήγησε ότι πρόκειται για παραλογισμό το να ζητείται από την Ελλάδα να συνεχίσει αυτό που οδήγησε στην καταστροφή, δηλαδή, περικοπή των μισθών, που δεν ωφελεί σε τίποτε, παρά μόνον μειώνει τη ζήτηση με αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνεται μεγαλύτερο από πριν.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες της Γερμανίας, απάντησε ότι το Βερολίνο είναι υπόλογο για την δυσμενή κατάσταση της Ευρωζώνης και συμπληρώνει ότι η Γερμανία έκανε ένα καθοριστικό λάθος, προωθώντας από την αρχή μια πολιτική μείωσης των μισθών.
Όπως εξηγεί, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει όταν κάποιος έχει το δικό του νόμισμα, καθώς έπειτα, απλά, προχωρά σε ανατίμησή του, όμως, σε μια Νομισματική Ένωση δεν επιτρέπεται να επιχειρηθεί κάτι τέτοιο, γιατί ακριβώς είναι λάθος, και αυτό έκανε η Γερμανία.
Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, είπε ότι «αυτό το γεγονός αποσιωπάται στη Γερμανία, δεν επιτρέπεται να ειπωθεί εκεί, και κρύβεται κάτω από το χαλί, γιατί βέβαια η Γερμανία τα κάνει όλα πάντα σωστά».
Μοναδική λύση μακροπρόθεσμα για την Ευρώπη, είναι για τον κ. Φλάσμπεκ η δυναμική αύξηση των μισθών στη Γερμανία, οι οποίοι θα πρέπει να αυξάνονται, όπως διευκρινίζει, κατά 5% ετησίως, και αυτό για διάστημα δέκα χρόνων.
Τέλος, αναφέρει ότι δεν πιστεύει στην ανάπτυξη μέσω εξαγωγών, διότι, όπως σημειώνει, δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς σε κάποιον άλλον θα δημιουργηθεί χρέος και δεν μπορεί από τη μια να εξυβρίζονται οι οφειλέτες ότι δημιουργούν χρέος, και από την άλλη να ελπίζεται ότι θα προξενήσουν και πάλι νέα χρέη, για να προχωρεί η ανάπτυξη στη Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου