Σελίδες

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο -Με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ

Με εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ και προσωπική συνέντευξη, θα επιλέγονται οι προϊστάμενοι στο Δημόσιο, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας στο MEGA, είπε πως για την επιλογή των προϊσταμένων θα πραγματοποιούνται γραπτές εξετάσεις από το ΑΣΕΠ και συνέντευξη, ενώ θα βαθμολογούνται και τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων (επαγγελματικά -τεχνικά προσόντα, καθώς και προϋπηρεσία).

Η συνέντευξη που θα δίνεται σε επιτροπή του ΑΣΕΠ, θα βασίζεται στα πρότυπα που ισχύουν στο εξωτερικό, δηλαδή θα είναι ανοιχτή στους συνυποψηφίους και θα μαγνητοφωνείται, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ένστασης από τους υποψηφίους.

Στη διαδικασία της συνέντευξης των υποψήφιων γενικών διευθυντών και διευθυντών, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε θέματα επαγγελματικής δράσης, γνώσεων σχετικά με θέματα του φορέα και ικανότητες διοίκησης.

Για τη γραπτή εξέταση έχουν κατατεθεί προτάσεις για ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών, που θα περιλαμβάνουν ερωτήσεις οι οποίες αφορούν θέματα αρμοδιότητας φορέα και την αξιολόγηση της συνθετικής και αναλυτικής σκέψης του υποψηφίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου