Σελίδες

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Το υπουργείο για το διήμερο κλείσιμο των σχολείων για χειμερινό τουρισμό των μαθητώνΡΕΠΟΡΤΑΖ:likio.gr
Το ww.likio.gr, ύστερα από τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου    του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Ελλάδος  ότι  η πρόταση των ξενοδόχων βρήκε σύμφωνους τους υπουργούς Τουρισμού, Παιδείας και Εργασίας, να κλείσουν τα σχολεία για δύο ημέρες αμέσως μετά την καθαρά Δευτέρα, ώστε να δοθεί στους μαθητές η δυνατότητα να κάνουν χειμερινό τουρισμό , επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Παιδείας , ο οποίος μας δήλωσε τα εξής:
Α.Κατ αρχήν  στις σκέψεις κι επιδίωξη του υπουργείου Παιδείας είναι να τονωθεί ο  εσωτερικός τουρισμός.
Β.Μέχρι στιγμής  δεν υπάρχει καμία σχετική  απόφαση, απλά γίνονται συζητήσεις.
Γ.Εάν τελικά αποφασιστεί ν α δοθούν δύο ημέρες αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει μείωση των ημερών του διδακτικού έτους, αλλά αυτές οι δύο ημέρες θα μειωθούν για παράδειγμα από τις προβλεπόμενες ημέρες μονοήμερων εκδρομών.
Κάτι αντίστοιχο είχε εφαρμοστεί και  από τον πρώην υπουργό Παιδείας Πέτρο Ευθυμίου , όπου δόθηκε η δυνατότητα σε πολλά σχολεια οι μαθητές τους να κάνουν χειμερινές διακοπές.
Η πρόταση των Ξενοδόχων
Η πρόταση των ξενοδόχων , έχει ως εξής: « Δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις 4 επόμενες της αργίας ημέρες. Πρόκειται για μια ενέργεια που λειτουργεί εδώ και χρόνια, με καλά αποτελέσματα, σε αρκετές χώρες του εξωτερικού (σκι για τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης προκειμένου να ενισχυθούν τα χειμερινά θέρετρα) και που εφόσον συνδυαστεί με ενημερωτική καμπάνια από το Υπουργείο Τουρισμού και με δελεαστική τιμολογιακή πολιτική από τα μέλη της Π.Ο.Ξ, (π.χ. δωρεάν διαμονή για τα παιδιά εντός του δωματίου των γονέων ή/και έκπτωση έως και 50% σε ξεχωριστό δωμάτιο), θα δρούσε άκρως θετικά στην κατεύθυνση της τόνωσης του χειμερινού τουρισμού της χώρας μας. Σε περίπτωση που τίθεται ζήτημα απώλειας διδακτικών ωρών, τούτες κάλλιστα θα μπορούσαν να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων που αριθμούνται σε πέντε στη διάρκεια του διδακτικού έτους, είτε με την επίσπευση της έναρξης της προσεχούς σχολικής χρονιάς κατά δύο μέρες, συνδυαστικά με την επιμήκυνσή της κατά δύο μέρες, είτε με συνδυασμό των ανωτέρω. Παρότι η επιτυχία του εγχειρήματος έχει αποδειχθεί από τη διεθνή πρακτική, αποδεχόμαστε την πιλοτική εφαρμογή για την προσεχή σχολική χρονιά, με το βασικό επιχείρημα ότι ο χειμώνας που θα διανύσουμε θα είναι καθοριστικός για τη χώρα και την οικονομία της, σε όλα τα επίπεδα».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου