Σελίδες

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Σοβαρές καταγγελίες από την ΟΙΕΛΕ για Ιδιωτικά Νηπιαγωγεία


Δημοσίευση: 28/12/2017
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε σοβαρές καταγγελίες για παρατυπίες Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων προέβη σήμερα η ΟΙΕΛΕ, μετά από σχετικά μηνύματα , όπως υποστηρίζει , που λαμβάνει καθημερινά από εκπαιδευτικούς .
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ , σε πάρα πολλά ιδιωτικά νηπιαγωγεία, ιδίως στα μικρά της γειτονιάς, παρατηρούνται φαινόμενα, όπως:
·         Αντί του νόμιμου μισθού που προβλέπεται για όλους τους εκπαιδευτικούς, δημόσιους και ιδιωτικούς, πολλά νηπιαγωγεία καταβάλλουν αμοιβές 300-400 ευρώ!
·         Σε αρκετές περιπτώσεις που οι ιδιοκτήτες καταβάλλουν τους «νόμιμους» μισθούς, επιβάλλουν στους εργαζόμενους την επιστροφή «στο χέρι» μεγάλου τμήματος του ποσού με την απειλή της απόλυσης!
·         Το νόμιμο ωράριο δεν τηρείται σχεδόν ποτέ. Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να εργάζονται μέχρι τις 5-6 το απόγευμα, χωρίς φυσικά να αμείβονται για τις υπηρεσίες τους.
·         Παραβιάζονται συστηματικά οι αργίες, οι ημέρες διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιριού, χωρίς και πάλι αμοιβή!


·         Συχνά στα νηπιαγωγεία αυτά εργάζονται «εκπαιδευτικοί» χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα σε παράνομα, μικτά τμήματα προνηπίων-νηπίων με αποτέλεσμα να τίθενται σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα προαγωγής τους στο δημοτικό.
·         Σε μεγάλο αριθμό  Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων γονείς εγγράφουν παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Όμως αντί να λαμβάνεται η απαραίτητη παιδαγωγική/επιστμονική πρόνοια για τα παιδιά αυτά, συγκεκριμένα νηπιαγωγεία χρησιμοποιούνται ουσιαστικά ως «χώροι parking», καθώς δεν προσλαμβάνονται ειδικοί παιδαγωγοί, δεν δημιουργούνται τμήματα παράλληλης στήριξης, δεν εφαρμόζονται εξειδικευμένα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις αυξημένες και ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Η ΟΙΕΛΕ τονίζει πως η ζοφερή αυτή εικόνα είναι προϊόν πολυετούς παραμέλησης της εποπτείας των ιδιωτικών νηπιαγωγείων από τις εποπτικές αρχές της πολιτείας, καιυπογραμμίζει:
·         Είναι λίγες, δυστυχώς, οι περιπτώσεις δημόσιων λειτουργών που αντιλαμβάνονται την έκταση του προβλήματος και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπισή του.
·         Μια τέτοια φωτεινή εξαίρεση είναι ο Διευθυντής ΠΕ Πειραιά και Πρόεδρος του ΚΥΣΠΕ   Λεωνίδας Νίκας που έχει ξεκινήσει ενδελεχή έλεγχο των ιδιωτικών νηπιαγωγείων της περιοχής της εποπτείας του.
Η Ομοσπονδία  ζητά από τις εποπτικές αρχές τουυπουργείου Παιδείας να ξεκινήσουν συστηματικούς ελέγχους στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τόσο στις μισθοδοτικές καταστάσεις, όσο και επιτόπιους, ώστε να διαπιστώνονται οι παρανομίες που λαμβάνουν χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου