Σελίδες

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Τα προνήπια θύματα της μνημονιακής πολιτικής……….


Η νέα σχολική χρονιά θα μείνει στη  ιστορία της εκπαίδευσης για την βίαιη , θορυβώδη… ακινησία που τη χαρακτηρίζει.
Το νηπιαγωγείο στα χρόνια των μνημονίων, έχει υποστεί πλήρη και απόλυτη απαξίωση αφού τα ιδιαίτερα και σοβαρά προβλήματα του κλάδου, αφήνουν παγερά αδιάφορη την ηγεσία του Υπουργείου, που σεμνά και ταπεινά , αλέθει δικαιώματα και κατακτήσεις του κλάδου μας, υποβαθμίζοντας την Προσχολική εκπαίδευση, διαλύοντας κάθε πλαίσιο λειτουργίας.
Παρά τον σαφή ορισμό που υπάρχει στο Προεδρικό Διάταγμα 200 / 98 για την φοίτηση των παιδιών στο νηπιαγωγείο, χιλιάδες προνήπια μένουν εκτός νηπιαγωγείου, με τις κληρώσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις ημέρες, ενισχύοντας την ανισότητα στην ευκαιρία για μάθηση.
Διεκδικώντας την πρωτιά στις αλχημείες, την προχειρότητα και τη έλλειψη σχεδιασμού, κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, διώχνουν προνήπια από τα νηπιαγωγεία ενώ και χώρος υπάρχει και εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να  παρουσιάσουν λιγότερα κενά, στη λογική της εξοικονόμησης προσωπικού και πόρων.
Συγχρόνως η λειτουργία του ολοήμερου γίνεται θυσία στο βωμό των μνημονιακών πολιτικών με την κατάργηση τμημάτων ή με την λειτουργία μεικτών τμημάτων (ολοήμερο και κλασσικό μαζί) καταστρατηγώντας τη φιλοσοφία του προγράμματος στο ολοήμερο, μετατρέποντας τα ολοήμερα νηπιαγωγεία σε παιδοφυλακτήρια.
Καταγγέλλουμε τις μεθοδευμένες προσπάθειες για την υποβάθμιση και διάλυση του Δημόσιου νηπιαγωγείου απ΄όπου και αν προέρχονται.
Η πολιτική ηγεσία, ως νέα συντήρηση, με το μανδύα του νέου και προοδευτικού, δεν μας πείθει ότι νοιάζεται για τα σοβαρά θέματα της προσχολικής Εκπαίδευσης.
Η ομάδα νηπιαγωγών συνεχίζει τον αγώνα για τα σοβαρά ζητήματα του κλάδου με παρεμβάσεις, προτάσεις και ημερίδες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν μαζί μας για την ανάδειξη των σοβαρών ζητημάτων της προσχολικής εκπαίδευσης, που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά.
Επισημαίνουμε, αναδεικνύουμε, προτείνουμε, διεκδικούμε….
Δράση μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …
Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!


                          Για την  ομάδα Νηπιαγωγών
                                    Νάτσια Ελευθερία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου