Σελίδες

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

35000 παιδιά εκτός των παιδικών σταθμών! Όσοι πολέμησαν την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη1 Σεπτεμβρίου 2018
           
            Ο Πρωθυπουργός της Χώρας υποσχόταν ότι κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών!
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) υποστήριζε πως οι Δήμοι θα αναγκαστούν να απολύσουν προσωπικό γιατί δεν θα υπάρχουν παιδιά να φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς, αν εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση!
Πολλοί Δήμοι της Χώρας αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στις περιοχές τους, ακολουθώντας την ΚΕΔΕ.
Κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων) αρνήθηκαν να ψηφίσουν τη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για διάφορους λόγους.
Η Ομοσπονδία εργαζομένων στους Δήμους της Χώρας (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έλεγε πως θα απολυθούν εργαζόμενοι γιατί δεν θα υπάρχουν παιδιά να φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς αν εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση και έκανε κινητοποιήσεις ενάντια στη γενίκευση αλλάζοντας παλαιότερη θέση της που την υποστήριζε!
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Βρεφονηπιαγωγών (ΠΑΣΥΒΝ) έλεγε πως θα απολυθούν εργαζόμενοι γιατί δεν θα υπάρχουν παιδιά να φοιτήσουν στους παιδικούς σταθμούς αν εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και συμμετείχε σε κινητοποιήσεις ενάντια στη θεσμοθέτησή της!
Τώρα που τα επίσημα κρατικά στοιχεία αναφέρουν ότι 35000 παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, όλοι αυτοί δεν μπορούν να σιωπούν και να κρύβονται! Οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη για όσα λανθασμένα έλεγαν. Για τον πόλεμο που είχαν κηρύξει σε έναν σημαντικό εκπαιδευτικό θεσμό.
Η υπεύθυνη στάση της ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ είναι απόλυτα δικαιωμένη.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή σε όλη την Ελληνική Επικράτεια της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, την οποία σωστά θεσμοθέτησε, χωρίς όμως να αναλάβει η ίδια κανένα απολύτως κόστος, παραπέμποντάς την στο μέλλον για να υλοποιηθεί από άλλους και χωρίς να δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές ούτε να έχει κάνει κάποια στοιχειώδη πρόβλεψη για τη μελλοντική δημιουργία τους.


Δημοκρατική Συνεργασία
Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου