Σελίδες

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Ημερίδα Ομάδας Νηπιαγωγών στα Ιωάννινα


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που οργάνωσε η ομάδα Νηπιαγωγών « Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» την Παρασκευή 20 Μαρτίου, στο 27ο Δημοτικό σχολείο στα Ιωάννινα.
Οι προβληματισμοί που τέθηκαν από τους συναδέλφους και η συζήτηση που ακολούθησε μετά από την εισήγηση του καθηγητή του Παιδαγωγικού τμήματος Ιωαννίνων κ. Μπάκα Θωμά, αποτέλεσε σημαντική ανατροφοδότηση για την συνέχεια στις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας.
Η κοινή διαπίστωση της υποβάθμισης της προσχολικής εκπαίδευσης, μέσα από ανύπαρκτη πολιτική βούληση, για την επίλυση των σοβαρών θεμάτων, που αποτελούν τροχοπέδη για τον κλάδο, δυναμώνει τη θέληση μας για την προβολή των θεμάτων μας.
Ο αγώνας των νηπιαγωγών για την αναβάθμιση της Προσχολικής Εκπαίδευσης έχει τις ρίζες του ακόμα στην δεκαετία του ΄80, όταν για μερικά χρόνια λειτούργησε στην ΔΟΕ ομάδα - επιτροπή νηπιαγωγών, σαν ομάδα εργασίας, επιφορτισμένη να μελετά και να αναδεικνύει τα ζητήματα των νηπιαγωγών και των νηπιαγωγείων.
Όπως αποδεικνύεται από την σχετική αρθρογραφία στην ''στήλη των νηπιαγωγών'' στο Διδασκαλικό Βήμα, η ομάδα Νηπιαγωγών ασχολήθηκε με ζητήματα όπως:
- Τα νηπιαγωγεία έχουν ξεφύγει απ' το σκοπό τους
- Το νηπιαγωγείο στην Ελληνική πραγματικότητα
- Άνδρες νηπιαγωγοί
- Συνέντευξη με το διευθυντή της Μ.Π.Α.(Μαράσλειος)
- Απαραίτητη η συνεργασία δασκάλων - νηπιαγωγών.
- Διοικητικές θέσεις και νηπιαγωγοί
- Δαπάνες λειτουργίας στα νηπιαγωγεία
- Η συμμετοχή της γυναίκας εκπαιδευτικού στο συνδικαλισμό
Δυστυχώς αρκετά χρόνια μετά, οι κατακτήσεις του κλάδου είναι λιγοστές, με σημαντικότερη την μονοετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, που κερδήθηκε μετά από μεγάλο απεργιακό αγώνα.
Συνεχίζοντας τον αγώνα για την κατάκτηση της προσχολικής εκπαίδευσης που αξίζει να έχουμε , για την αξιοπρέπεια και καταξίωση των νηπιαγωγών αναδεικνύουμε τα προβλήματα του κλάδου με επιστημονική τεκμηρίωση, μέσα από ημερίδες – συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα.
Προχωράμε μπροστά διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε όχι συντεχνιακά αλλά συλλογικά, ουσιαστικά, με όραμα.
Αγωνιζόμαστε «Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς»

Ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου