Σελίδες

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
     Επανήλθε η εγκύκλιος με αρ. 10940/20-10-14, που αφορά τις διαδικασίες της αξιολόγησης των διευθυντών και των προϊσταμένων των ολιγοθέσιων δημοτικών και νηπιαγωγείων, με νέες ημερομηνίες.
     Η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ με κοινή τους επιστολή στις 8-10-14 προς τους εκπαιδευτικούς, μας καλούν σε απεργία- αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά την αξιολόγηση, μετά από αποφάσεις και εξώδικη δήλωση προς το Υπουργείο.
     Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προχωρά στην εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών αρχίζοντας από τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους. Έγινε πλέον ξεκάθαρη η υποκρισία του όλου εγχειρήματος αφού τα στοιχεία που ζητά να αναρτηθούν είναι ήδη περασμένα στο σύστημα. Η διοικητική αξιολόγηση των Διευθυντών – Προϊσταμένων γίνεται με στόχο να μπορούν να προχωρήσουν στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού η οποία τονίζω πάλι δεν συνδέεται με αύξηση μισθού. Προσπαθούν να αποσπάσουν υπό το κράτος του φόβου τη συναίνεση μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
η απάντησή μας θα πρέπει να είναι η απεργία– αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, από κάθε διαδικασία αξιολόγησης, και να μην προβούμε σε καμία από τις ενέργειες που ζητά η νέα εγκύκλιος.
Το πρόταγμά μας θα πρέπει να είναι η οργάνωση της αντίστασής μας σε κάθε σχολείο, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου και προπάντων χωρίς φόβο και καχυποψία, αλλά αναλαμβάνοντας ο καθένας μας την προσωπική του ευθύνη. Είναι η ώρα του μεγάλου ναι ή του μεγάλου όχι. Η συμμετοχή ή όχι στην συγκεκριμένη εγκύκλιο αποτελεί κομβικό σημείο για την παραπέρα πορεία στην αξιολόγηση.
     Επισημαίνω ότι κανενός είδους πειθαρχική δίωξη ή διοικητική κύρωση δεν υφίσταται για συμμετοχή σε απεργία που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, η οποία ταυτόχρονα θα πρέπει να ενημερώσει – διευκρινίσει στους συναδέλφους την έννοια της απεργίας-αποχής σαν μέσο αγώνα και αντίστασης.
Το χρονικό διάστημα που ακολουθεί είναι κρίσιμο. Το Υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειές του για καθολική εφαρμογή του Π.Δ. 152 και ο κλάδος μας πρέπει να είναι έτοιμος με θέσεις και επιχειρήματα. 
 Νάτσια Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου