Σελίδες

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση για τη συνάντηση της Δευτέρας 24/11/2014

Ανακοίνωση για τη συνάντηση της Δευτέρας 24/11/2014 PDF Εκτύπωση E-mail


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα, 23-11 2014
 Αρ. πρωτ.:175
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
  Προς
  Μέλη Συλλόγου

Ανακοίνωση
για τη συνάντηση της Δευτέρας 24/11/2014
Την ώρα που το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς για να προετοιμάσει τη Γενική Απεργία της 27ης Νοεμβρίου με κύριο αίτημα την κατάργηση της αξιολόγησης-χειραγώγησης, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και οι Σχολικοί Σύμβουλοι καλούν τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, προϊσταμένους -ες ολιγοθέσιων σχολείων και νηπιαγωγείων σε ενημερωτικές συναντήσεις με τρόπο απαράδεκτο!!!
Το ΔΣ του Συλλόγου υπενθυμίζει στους συναδέλφους ότι η Δ.Ο.Ε. με την υπ’ αρ. πρωτ. 1212/13-11-2014:
  • καλύπτει με την απόφασή της για απεργία - αποχή όλους τους παραπάνω συναδέλφους ώστε να μην συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές.
  • Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).
Για το σκοπό αυτό:
  • Οργανώνουμε συγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 24/11 στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Σχολικών Συμβούλων στις 8:30΄πμ.
  • Το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 8 πμ έως τις 11:00 πμ για τους εκπαιδευτικούς-μέλη του Συλλόγου μας ώστε να διευκολυνθούν να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας.
 Υπενθυμίζουμε ότι:
Η απεργία/αποχή καλύπτει κάθε συνάδελφο ώστε να μην παρουσιαστεί στις εκπαιδευτικές συναντήσεις που διοργανώνουν οι σύμβουλοι και Διευθυντές Εκπαίδευσης και έχουν άμεση σχέση με την αξιολόγηση.
Οι συνάδελφοι παραμένουν στις σχολικές τους μονάδες εκτελώντας κανονικά τα καθήκοντά τους και αφού συμμετέχουν στην απεργία - αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης δεν είναι υποχρεωμένοι να παρευρεθούν στις συναντήσεις και δε διατρέχουν κανένα κίνδυνο πειθαρχικών κυρώσεων (σύμφωνα και με την άποψη της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. κας. Τσίπρα).
Σε ότι αφορά τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων και προϊστάμενες - προϊσταμένους Νηπιαγωγείων και ολιγοθέσιων σχολείων που το ΥΠΑΙΘ τους καλεί να αξιολογηθούν, μπορούν να καταγράψουν τη συμμετοχή στους στην απεργία - αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο βιβλίο πράξεων διευθυντή - προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014  απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Από το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου