Σελίδες

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΝΗΠΙΩΝ-ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

10-11-2014



Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που αφορά την «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα και τέκνα στην υποχρεωτική εκπαίδευση» τα παιδιά που φοιτούσαν το προηγούμενο Σχολικό Έτος στο Νηπιαγωγείο δεν δικαιούνται το επίδομα.



Και αυτό γιατί «υποχρεωτική εκπαίδευση, νοείται η φοίτηση του μαθητή στις τάξεις του δημοτικού σχολείου και γυμνασίου (έως 16 ετών). (παρ.1 της αρ. 2/37645/0020/17-7-2002 υπουργικής απόφασης), ΟΧΙ του Νηπιαγωγείου σύμφωνα με τον αριθμό πρωτ. Φ100/73905/ΙΒ/31-5-2013 έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Υποθέσεων Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».
Προφανώς το Υπουργείο Οικονομικών - Γενικό Λογιστήριο του κράτους αγνοεί ότι από το 2006 καθιερώθηκε η μονοετής Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή, αλλά να αδιαφορεί ή να αγνοεί και το Υπουργείο Παιδείας την υποχρεωτικότητα της μίας χρονιάς φοίτησης, ξεπερνάει κάθε φαντασία και υποβαθμίζει το ρόλο του Νηπιαγωγείου και αδικεί τους μαθητές του.
Το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί εις βάρος των μαθητών του και για άλλη μια φορά φαίνεται περίτρανα η υποκρισία που το διακρίνει!!!
Είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση των νηπίων ως μαθητών β΄κατηγορίας από το Ελληνικό κράτος τη στιγμή που τουλάχιστον τα μεγάλα νήπια είναι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και θα έπρεπε να δικαιούνται την εισοδηματική ενίσχυση όπως και οι μαθητές των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης.
Είναι κατάφορη η αδικία που επιτελείται σε βάρος χαμηλόμισθων οικογενειών μάλιστα σε εποχές βαθιάς οικονομικής κρίσης και το Υπουργείο Παιδείας περί άλλων τυρβάζει…
Το θέμα της μετακίνησης των προνηπίων είναι άλλο ένα αγκάθι για την Προσχολική Αγωγή γιατί τα μικρά νήπια δεν δικαιούνται μεταφορά εφόσον η φοίτησή τους δεν είναι υποχρεωτική.

Από το 2006, που καθιερώθηκε η μονοετής υποχρεωτική Π.Α., ως σήμερα δεν έχουν λυθεί τα προβλήματα των Νηπιαγωγείων. Στην ουσία μπήκαν τα νήπια στα Νηπιαγωγεία και βγήκαν σχεδόν όλα τα προνήπια, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Κανένα προνήπιο δεν πρέπει να μένει εκτός του Δημόσιου Νηπιαγωγείου και αυτό θα επιτευχθεί μόνο με τη δίχρονη υποχρεωτικότητα.

Η πολιτική του Υπουργείου απέναντι στον ευαίσθητο χώρο του Νηπιαγωγείου χρόνια τώρα είναι ανύπαρκτη και ανάλγητη και πρέπει να καταλάβει ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας ότι το Δημόσιο Νηπιαγωγείο είναι ο θεμέλιος λίθος της εκπαίδευσης και όχι ο φτωχός συγγενής που περιμένει καρτερικά να του δώσουν κάποια στιγμή λίγη προσοχή.
Το Υπουργείο οφείλει να αντιμετωπίζει ισότιμα το Δημόσιο Νηπιαγωγείο και τους μαθητές του και να ενδιαφερθεί ώστε να δοθούν λύσεις άμεσα και ουσιαστικά στα προβλήματα που το ταλανίζουν ολόκληρες δεκαετίες.

Ζητούμε τη ΘΕΣΠΙΣΗ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΜΕΣΑ από τον Υπουργό Παιδείας και την ουσιαστική στήριξη του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

Απαιτούμε από το Υπουργείο
1. ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΩΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
2. ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ
3. ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Καλούμε τους γονείς μέσα από τους Συλλόγους τους και την Ομοσπονδία τους να πιέσουν το ανάλγητο κράτος και το παντελώς αδιάφορο Υπουργείο Παιδείας ώστε η Προσχολική Αγωγή να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση!
Για να πάρει τη θέση που της αξίζει!!

Ομάδα Νηπιαγωγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου