Σελίδες

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στις 11:00΄ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου
«Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στις 11:00΄  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου»
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου υλοποιώντας την απόφαση της 85ης Γενικής Συνέλευσης του κλάδου αποφάσισε να πραγματοποιήσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 στις 11 πμ συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου (Ανεξαρτησίας 146, 45444 Ιωάννινα) με κυρίαρχα αιτήματα την άμεση πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση – καμία απόλυση αναπληρωτή. Πρόσληψη σε μία φάση, πριν την έναρξη των μαθημάτων, όλων των αναπληρωτών που εργάστηκαν φέτος στην εκπαίδευση (δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικής αγωγής, αγγλικών, γαλλικών, γερμανικών, μουσικής, εικαστικών, θεατρικής αγωγής, πληροφορικής).
Με βάση τα παραπάνω το Δ.Σ. καλεί την ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ιωαννίνων τους γονείς και συνολικά τους εργαζόμενους, στην κατεύθυνση συγκρότησης  ενός μετώπου αγώνα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσηκωνόμαστε και ζητάμε:
  • 14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
  • Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
  • Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων.
  • Άμεση απόσυρση των υπουργικών αποφάσεων για το νέο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο.
           «Συλλαλητήριο Δ.Ε.Θ 2016.»
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Η σημερινή γκρίζα πραγματικότητα για τους νέους, τους ανέργους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους στερείται προοπτικής, θετικού μηνύματος και ελπίδας.
Η πολιτική που ασκείται, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό περιβάλλον, οδηγεί σε διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και στη φτώχεια.
Τα μέτρα που λαμβάνει η Κυβέρνηση, μέτρα που παρουσιάζονται ως μονόδρομος για την έξοδο από την οικονομική κρίση, πλήττουν ολοένα και περισσότερο τα λαϊκά, φτωχά, αδύναμα και μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα της χώρας μας.
Δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με τους αγώνες του Συνδικαλιστικού  Κινήματος, τον προηγούμενο αιώνα, θυσιάζονται στο βωμό των συμφερόντων των δυνάμεων της αγοράς, των δανειστών και των κερδοσκόπων.
Όλοι μαζί στον αγώνα και στο Συλλαλητήριο
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 6.00μ.μ.
ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Δηλώσεις Συμμετοχής για κρατήσεις θέσεων στα λεωφορεία στο mail:adedyioannina@yahoo.gr  και στα μέλη του ΔΣ, μέχρι Παρασκευή 02-9-2016 στις 14:30.
ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου