Σελίδες

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Προσλήψεις αναπληρωτών και νέα σχολική χρονιά


7 Σεπτεμβρίου 2017

           
                Ανακοινώθηκαν και μάλιστα ξημερώματα, οι προσλήψεις αναπληρωτών για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους αναπληρωτές στα σχολεία και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και υγεία!
                Είναι αλήθεια, ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φέτος -μετά το μπάχαλο του ανεκδιήγητου διδύμου Μπαλτά-Κουράκη το 2015 που έκαναν την α' φάση προσλήψεων αναπληρωτών στις 27 του Σεπτέμβρη- καλύφθηκε αφενός μεν  η συντριπτική πλειοψηφία των κενών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αφετέρου δε, έγιναν πρώτα οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία εδώ και 15 χρόνια και η οποία δεν εφαρμοζόταν.
                Ως παράταξη δεν είχαμε ποτέ ούτε και τώρα έχουμε, φιλοκυβερνητικά ή αντικυβερνητικά σύνδρομα. Γι αυτό και χαιρετίζουμε το συγκεκριμένο γεγονός των προσλήψεων ως ένα βήμα προς τη θετική κατεύθυνση με βάση τις θέσεις που έχουμε εκφράσει.
                Δεν παραλείπουμε βέβαια να υπενθυμίζουμε, ότι το σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ένα κουτσουρεμένο σχολείο, στο οποίο οι μαθητές τελειώνουν τα μαθήματα στις 13.15 και όχι στις 14.00 όπως παλαιότερα και το ολοήμερο δεν έχει μόνιμο δάσκαλο για να γίνεται η προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να περικοπούν θέσεις εργασίας και να εξοικονομηθούν περίπου 4000 εκπαιδευτικοί.
                Δεν παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε, πως η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή παρέμεινε ένας ακόμα κενός περιεχομένου λόγος του Πρωθυπουργού και με ευθύνη της κυβέρνησης, από καθολικό αίτημα για υλοποίηση, έγινε αντικείμενο δήθεν μελέτης για τη χρησιμότητα της γενίκευσής της.
                Δεν παραλείπουμε να υπενθυμίζουμε, πως τα χρήματα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, δεν επαρκούν και επιπλέον συνεχίζουν να φτάνουν με τεράστιες καθυστερήσεις στα σχολεία.
Όπως έχουμε τονίσει με ανακοινώσεις μας:
  • Απαιτείται η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αναπληρωτές με 16 χρόνια προϋπηρεσίας που να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε χρόνο να αναπληρώνουν τους εαυτούς τους
  • Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να ανακοινώνει 20000 μόνιμους διορισμούς και να μην πραγματοποιεί κανέναν! Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργεί 5000 οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ -και ορθά- για τους συμβασιούχους και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται πολλά περισσότερα χρόνια, να μην λέει λέξη
  • Οι προσλήψεις των αναπληρωτών πρέπει να γίνονται μεταξύ 20-25 Αυγούστου και να τους δίνεται η δυνατότητα μετακίνησης μεταξύ τους -μέσα από ηλεκτρονική πλατφόρμα- στο διάστημα 25-30 Αυγούστου
  • Δεν μπορεί οι προσλήψεις των αναπληρωτών να γίνονται ξημερώματα και να τους ζητείται να παρουσιασθούν στις Διευθύνσεις εκπαίδευσης την ίδια μέρα
  • Δεν μπορεί να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση να ζητείται κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών τα οποία η υπηρεσία γνωρίζει και να υποβάλλονται οι συνάδελφοι, σε ταλαιπωρία και έξοδα πραγματοποίησης εξετάσεων κάτω από ασφυκτικά χρονικά πλαίσια, τα οποία όφειλε το κράτος να παρέχει στους εργαζόμενούς του, οι οποίοι πληρώνουν ανελλιπώς τις εισφορές τους
                Όλα αυτά είναι για προβληματισμό και βελτίωση και όχι για πανηγυρισμούς από φιλοκυβερνητικούς κύκλους οι οποίοι μη έχοντας και πολλά να επιδείξουν, αυτοθαυμάζονται ακόμα και για τα πλέον αυτονόητα ούτε για στρεβλώσεις και υπερβολές από αντιπολιτευτικούς κύκλους οι οποίοι ανυπομονούν να αναλάβουν ξανά κυβερνητική δράση, νομίζοντας ότι έχουν ξεχαστεί τα προβλήματα του παρελθόντος.
                Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αντιλαμβάνεται πως η Παιδεία δεν είναι χώρος για αντιπαραθέσεις και συνδικαλιστική επαναστατική γυμναστική. Δεν υπάρχει πια τέτοια πολυτέλεια. Χρειάζονται αλήθειες, στοχοθεσία, προγραμματισμός και κοινές δράσεις. Προτάσεις και όχι αρνήσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσει να στοχεύει και η δράση μας.


Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου