Σελίδες

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

Αποσπάσεις

Διαβάστε ΕΔΩ 

Δημοσίευση: 24/01/2017

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS
Η προτεραιότητα στις αποσπάσεις (σ.σ. σύζυγοι στρατιωτικών) από Π.Υ.Σ.Δ.Ε /Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε /Π.Υ.Σ.Π.Ε. δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί τοποθετούνται κατά προτεραιότητα εντός του Π.Υ.Σ.Δ.Ε /Π.Υ.Σ.Π.Ε, καθώς οι οργανικά ανήκοντες προηγούνται των αποσπασμένων εκπαιδευτικών.
Αυτό υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου σε γραπτή απάντηση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη.
Ο υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι για το σχολικό έτος 2016-2017 το ΥΠΠΕΘ ικανοποίησε όλα τα αιτήματα απόσπασης εκπαιδευτικών από Π.Υ.Σ.Δ.Ε /Π.Υ.Σ.Π.Ε. σε Π.Υ.Σ.Δ.Ε /Π.Υ.Σ.Π.Ε., που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
Παράλληλα ο κ. Γαβρόγλου υπενθυμίζει τη σχετική νομθεσία η οποία ορίζει τα εξής: 1. Η παρ. 1 του άρθρου 21 του ν. 2946/2001 αντικαθίσταται ως εξής: «1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων, ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού, Λιμενικού Σώματος –Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, επιτρέπεται να αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου