Σελίδες

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Βγήκε η δικαστική απόφαση: Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία της ΑΔΕΔΥ και ζητά «να διακοπεί και να απαγορευτεί η επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια ή παρεμφερή μορφή και με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα».
Κεντρικό σημείο στο Σκεπτικό της δικαστικής απόφασης είναι ότι η αμιγώς πολιτική απεργία, δηλαδή εκείνη που επιδιώκει αμιγώς πολιτικούς σκοπούς είναι παράνομη.
Όταν τα αιτήματα της απεργίας συνδέονται με τα εργασιακά, οικονομικά, συνδικαλιστικά ή ασφαλιστικά συμφέροντα των εργαζομένων αλλά η ικανοποίηση των αιτημάτων αυτών ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της πολιτείας και μπορεί να γίνει μόνο με τροποποίηση ισχυόντων ή θέσπιση νέων κανόνων δικαίου, τότε η απεργία έχει μικτό χαρακτήρα, εργασιακό ως προς τα αιτήματα και πολιτικό ως προς τον αποδέκτη.
Η συγκεκριμένη μορφή απεργίας δεν είναι μια συνηθισμένη διεκδικητική απεργία αλλά πρόκειται για απεργίας διαμαρτυρίας. Η τελευταία δεν μπορεί να έχει ως σκοπό την κάμψη της βούλησης των νομοθετικών οργάνων, ούτε μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό, είναι παράνομη.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου