Σελίδες

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Αποσπάσεις

Μπράτης Δημήτρης                                      Αθήνα  3/9/ 2013
Αιρετός του ΚΥΣΠΕ      

Κύριε Προεδρε του ΚΥΣΠΕ
Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα , σχετικά με την εξέταση των αιτήσεων απόσπασης των εκπαιδευτικών  Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της εκπαίδευσης.
Παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο μήνες με ανακοινώσεις και επιστολές μου προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επισήμαινα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα σχολεία και στους συναδέλφους, εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην εξέταση των αιτήσεων απόσπασης,  απολύτως τίποτε δεν έγινε ως τώρα.
Ενώ το ΚΥΣΠΕ , με απόφασή σας ,συνεδριάζει σήμερα προκειμένου να εξετάσει τις αποσπάσεις με βάση τα λειτουργικά κενά πληροφορήθηκα ότι με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου  απεστάλησαν στις Δ/νσεις Π.Ε. ονόματα αποσπασμένων εκπαιδευτικών χωρίς να έχει γνωμοδοτήσει το ΚΥΣΠΕ και χωρίς να έχουν υπογραφεί οι σχετικές καταστάσεις. Η ενέργεια αυτή είναι πέρα για πέρα παράνομη αφού το Π.Δ. 1/2003 προβλέπει γνωμοδότηση του ΚΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Ως αιρετός εκπρόσωπος των 80.000 εκπαιδευτικών αρνούμαι να νομιμοποιήσω με τη συμμετοχή μου προειλημμένες  και παράνομες αποφάσεις.
Ως εκπαιδευτικός αλλά και ως άνθρωπος ζητώ , επιτέλους,  να σταματήσουν "τα παιχνίδια" σε βάρος χιλιάδων συναδέλφων μου και των οικογενειών τους και να επιδειχθεί, έστω και την τελευταία στιγμή , τουλάχιστον, η ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο χειρισμό του θέματος, καθώς και η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.
Ζητώ, για άλλη μια φορά, την άμεση εξέταση των αιτήσεων απόσπασης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ , όλων των ειδικοτήτων, με βάση τα λειτουργικά κενά.
 
Ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ
Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου