Σελίδες

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο Κ. Αρβανιτόπουλος έθιξε και το θέμα της κινητικότητας των εκπαιδευτικών διαβεβαιώνοντας τους βουλευτές πως «κανένας άλλος δεν περισσεύει». Ενώ εξήγησε πως στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα και πιο συγκεκριμένα ό,τι αφορά τον χώρο της εκπαίδευσης το υπουργείο «για αυτό τον ποσοτικό προσδιορισμό των 7.500 εκπαιδευτικών αποδείξαμε με μεθοδολογική αρτιότητα, ότι οι εκπαιδευτικοί που δύναται να τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν υπερβαίνουν τους 2.500».
Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως «κανένα ΕΠΑΛ και καμία ΕΠΑΣ δεν κλείνει.

Καταργούνται 50 ειδικότητες καθηγητών που δίδασκαν 12 ειδικότητες επαγγελμάτων από τις 39 που παρέχονται στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. Ειδικότητες που θα παρέχονται από τα δημόσια ΙΕΚ, σε μεταλυκειακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχουν ήδη. Επίσης, για ακόμη μία φορά σας επιβεβαιώνω ότι οι μαθητές τη σχολική χρονιά 2012-2013 που επέλεξαν ειδικότητες επαγγελμάτων, που από τον Σεπτέμβριο του 2013 δεν θα παρέχονται σε νέους μαθητές στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ, είναι 13.165 και αυτοί θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».
Στρατηγικός σχεδιασμός αναδιάταξης εκπαιδευτικού συστήματος
Καταλήγοντας στην ομιλία του ο κ. Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε την αναδιάταξη του εκπαιδευτικού συστήματος με γοργούς ρυθμούς. «Με αναδιάταξη προσωπικού διαμέσου της κινητικότητας με μετατάξεις που θα προχωρήσουν και μάλιστα άμεσα, ώστε να επιλύσουμε το ζήτημα της κακής κατανομής που ταλανίζει επί χρόνια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καλύπτουμε τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις ειδικότητες Γυμναστών, Πληροφορικής, Γαλλικής Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών. Σταματάμε το απόστημα των αποσπάσεων 3.500 ετησίως εκπαιδευτικών χωρίς κριτήρια, χωρίς μελέτη, με την κάλυψη διοικητικών θέσεων από εκπαιδευτικούς τόσο στις περιφερειακές υπηρεσίες όσο και στα δημόσια ΙΕΚ, που σήμερα λειτουργούν μόνο με αποσπασμένους εκπαιδευτικούς. Αλλά και με την ψηφιοποίηση του συστήματος καθημερινής παρουσίας των εκπαιδευτικών στο σχολείο, θα καταρριφθεί ο μύθος των πολλών αδυνατούντων εκπαιδευτικών, που υποτιμά το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και αδικεί το 99% των 150.000 εκπαιδευτικών μας».
Από το ΒΗΜΑ
Tα βίντεο από enikos.gr
Πόσο πιστευτός μπορεί να γίνει ο Υπουργός; Πριν λίγο καιρό μας είχε πει «Καμία απόλυση εκπαιδευτικού» και μετά ήρθε η διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών. Τώρα λέει «Κανένας άλλος εκπαιδευτικός δεν περισσεύει»! Τι να περιμένουμε άραγε;
http://thriskeftika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου