Σελίδες

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Δημόσια Νηπιαγωγεία


paidia-sxoleio-paidikos-stathmos-nipiagogeio
25/07/13 
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Χιλιάδες παιδιά με τη γιαγιά

Περίπου 50.000 νήπια εκτιμάται ότι δεν θα βρουν θέση μέσω ΕΣΠΑ σε δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Από σήμερα έως τις 2 Αυγούστου η κατάθεση των αιτήσεων μόνο ταχυδρομικά.
Φέτος το ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη πιο αυξημένο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ, οι αιτήσεις πιθανότατα να ξεπεράσουν τις 110.000.
Το επιδοτούμενο ποσό για κάθε παιδί κυμαίνεται από 2.100 ευρώ για προνήπια χωρίς σίτιση μέχρι 3.500 ευρώ για βρέφη ώς 2,5 ετών με σίτιση, ενώ το κόστος μετακίνησης επιβαρύνει τον γονέα.

Πώς επηρεάζει αυτό τα Δημόσια Νηπιαγωγεία; όλα αυτά τα παιδιά είναι μαθητές εκτός πλαισίου εκπαίδευσης τελικά (αφού ούτε στον παιδικό σταθμό φοιτούν ούτε στα νηπιαγωγεία, για τα προνήπια πάντα μιλάμε, μιας και τα νηπιαγωγεία δεν επαρκούν για τόσες εγγραφές και επιπλέον τα προνήπια δεν είναι υποχρεωτικό να φοιτήσουν), αυτό συνεπάγεται λιγότερες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, υποβάθμηση ουσιαστικά της ποιότητας ζωής χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους, αποκλεισμό, ανισότητα ......και λοιπά, και λοιπά.......
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου