Σελίδες

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019


 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ιωάννινα, 13-01- 2018
Αρ. Πρωτ.: 254
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
email:  sepenioa@gmail.com
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr
ΠΡΟΣ
ΜΕΛΗ
ΜΜΕ


Θέμα: «Καταδίκη της άγριας καταστολής των διαδηλωτών εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο της 11ης Ιανουαρίου 2019»

            Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων καταδικάζει την άγρια καταστολή από τα ΜΑΤ,  με βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές, στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Η συμπεριφορά αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό, στο κεφάλι, της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του συναδέλφου δασκάλου και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή καθώς και άλλων διαδηλωτών, ενώ αρκετοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.
            Η ενέργεια αυτή καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.


            Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί, με τη σημερινή κινητοποίηση, έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του κ. Γαβρόγλου, ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα ή, κατά μια άλλη ερμηνεία, όσοι περισσότεροι τόσες περισσότερες ελπίδες και επομένως περισσότεροι ψηφοφόροι με ψήφο υπέρ της κυβέρνησης.
            Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα του αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών συναδέλφων που έχει τόσο ανάγκη η εκπαίδευση.
            Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει μέσω της τρομοκρατίας, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση, από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.
Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!
Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας τη Δευτέρα 14 Γενάρη!Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους που υπηρετούν στα Γιάννενα 
να συμμετέχουν  τη ΔΕΥΤΕΡΑ στη μεγάλη διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 15:00!
(Αναχώρηση λεωφορείουτη Δευτέρα 8:00πμ από το Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου