Σελίδες

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΟΜΑΔΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

         Η Ομάδα Νηπιαγωγών τα τελευταία χρόνια πραγματοποίησε επιστημονικές ημερίδες σε όλη την Ελλάδα ...αφουγκράστηκε τις συναδέλφους έκανε παρεμβάσεις και προτάσεις..αναδεικνύοντας επιστημονικά το θεμελιακό ρόλο της προσχολικής εκπαίδευσης. Ισχυροποιήσαμε τις θέσεις μας και τον αγώνα μας για την αναβάθμιση του νηπιαγωγείου και την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων, που αποτελούν τροχοπέδη εδώ και χρόνια.
        Η απάντησή μας στην σκόπιμη απουσία της προσχολικής εκπαίδευσης από τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, ήταν η συσπείρωσή μας και η ανάδειξη της σημασίας αυτής της βαθμίδας εκπαίδευσης, μέσα από επιστημονικές και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.
Με δεδομένο ότι η προσχολική εκπαίδευση αποτελεί παγκοσμίως, αναγνωρισμένο θεσμό και αναπόσπαστο στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος κάθε προηγμένης κοινωνίας, διεκδικούμε την ισότιμη ενσωμάτωση της προσχολικής εκπαίδευσης στον ενιαίο σχεδιασμό της εκπαίδευσης. Γι΄ αυτό και στηρίξαμε σθεναρά την ενιαία δεκατετράχρονη εκπαίδευση όταν παραταξιακές αγκυλώσεις την πολέμησαν...Συνεχίζουμε τον αγώνα μέσα από παρεμβάσεις μας δίπλα στο συνδικαλιστικό μας εκπρόσωπο που είναι η ΔΟΕ...με ενότητα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάλυσης του συνδικάτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου