Σελίδες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Διορισμών το ανάγνωσμα ή της ψηφοθηρίας το ανάγνωσμα?

Διορισμών το ανάγνωσμα ή της ψηφοθηρίας το ανάγνωσμα?


της Βίκυς Νικολούζου αναπληρώτριας νηπιαγωγού,
μέλους του ΔΣ του συλλόγου Κέρκυρας, μέλους του Πανελλαδικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ.

Με αφορμή διάφορα κείμενα και σενάρια επιστημονικής φαντασίας σχετικά με ‘’βαρύτητα’’ προσόντων και προϋπηρεσίας καταθέτω την άποψη μου χωρίς να έχω συνέλθει ακόμα από την πρόσφατη εγκύκλιο αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων. Ένα σχόλιο μόνο πως προφανώς οι υπεύθυνοι σύνταξης των πινάκων αυτών έχουν περάσει μόνο καλοκαίρι από τα συγκεκριμένα έως σήμερα δυσπρόσιτα και ουχί χειμώνα. Θα εστιάσω στη φράση αιρετού και φίλου εκεί που υπηρετεί εκπαιδευτικός αντέχουν μόνο οι δυνατοί! Και μέσα σε όλο αυτό τον καταιγισμό κακών ειδήσεων έρχονται ξανά στο προσκήνιο τα σενάρια των μόνιμων διορισμών σε βάθος τριετίας!!αλλά αυτή τη φορά με κριτήρια.


Γίνεται λόγος για ένα νέο ενιαίο πίνακα , με την καθαρή προϋπηρεσία και το προσοντολόγιο του καθενός βαπτίζοντας το σκηνικό θρίλερ, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Από τη στιγμή που δε συζητάμε 25,000 άνθρωποι για νέο γραπτό διαγωνισμό γιατί πιστεύω πως έχουμε αξιολογηθεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αδιοριστίας στηρίζοντας το δημόσιο σχολείο , μιλάνε για ταβάνι στην προϋπηρεσία τους 60 ή 80 μήνες και με πολύ μικρό συντελεστή και θα αρχίζει ο καθένας να προσθέτει. Απορίας άξιο το γεγονός πως θα πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ‘’πολιτισμένα’’ σε ένα σύστημα με το λιγότερο μάτωμα.
 
Επειδή είμαι παλιά καραβάνα και περίμενα τη σειρά μου στην επετηρίδα αισθανόμουν δέος για τους συναδέλφους μου που δούλευαν τόσα χρόνια πριν από μένα και χαιρόμουν όταν έφταναν στο στόχο τους. Περίμενα υπομονετικά τη σειρά μου για να αποκτήσω τους 24μήνες,τους 36μηνες και θα τα κατάφερνα ..τώρα με 100+μηνες χωρίς προοπτική διασπασμένοι σε συλλόγους και ομάδες που η καθεμιά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών της προτάσσει τα κριτήρια ως το οριστικό της διάσπασης. Ξαφνικά όλοι εμείς οι ΚΑΚΟΙ παλιοί αναπληρωτές δεν επιτρέπουμε την εισαγωγή των νέων στην αγορά εργασίας…του νέου στρατού ψηφοφόρων? Με την τακτική του φύγε εσύ, έλα εσύ δε λύνονται τα προβλήματα στην εκπαίδευση αγαπητοί ιθύνοντες. Δε θα ρίξετε το φταίξιμο της δικής σας αποτυχημένης πολιτικής σε μας που εργαζόμαστε 15+ χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση σε άθλιες σχολικές αίθουσες και με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Ο τραγικός ν3848 της Διαμαντοπούλου λειτούργησε ισοπεδωτικά και τώρα όλοι τον έχετε Ευαγγέλιο γιατί συμφέρει στη συνέχιση της αποτυχίας.
 
Το 2018 θα μείνει στην ιστορία των εκπαιδευτικών πραγμάτων για τη συμμετοχή όλων στα συλλαλητήρια της Αθήνας και τη χρήση χημικών και βίας στους δασκάλους των παιδιών σας…Εμείς εδώ θα μείνουμε όρθιοι και φέτος με κριτήρια ή όχι για να ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΑ: 
 
Για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης
 
Για τα 25αρια τμήματα
 
Για τον υπεύθυνο ολοημέρου
Για την ειδική αγωγή
Για τις παράλληλες στηρίξεις
Για τις διδακτικές ώρες που εξαφανίζετε με φτηνά κολπάκια
Για τα παιχνίδια σας με το ωράριο μας
Αυτοί είναι οι λόγοι που μένουν εκτός εργασίας οι νέοι συνάδελφοι ..για αυτό χάνονται τόσες θέσεις εργασίας και θα χαθούν κι άλλες ..έχουν πολλά κολπάκια στο συρτάρι τους τα οποία βαπτίζουν εκσυγχρονισμό της δημόσιας εκπαίδευσης.. Φτάνουν τα παραμυθάκια.
ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου