Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΙΟΥ 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα,25-05-2018
24ωρη Πανελλαδική Απεργία
Τετάρτη 30 Μάη 2018
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η 30ή Μάη έχει αποφασιστεί ως ημέρα Παλλαϊκής κινητοποίησης με 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ και τους συνδικαλιστικούς φορείς μικρομεσαίων επαγγελματιών, εμπόρων και επιστημόνων προκειμένου να αναδείξουμε τα κορυφαία προβλήματα της λιτότητας, της ανεργίας και της υπερφορολόγησης που έχουν οδηγήσει στον κοινωνικό αποκλεισμό, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες συμπολίτες μας και κυρίως τους νέους, τις γυναίκες και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.
Η πολιτική της λιτότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια όλες οι κυβερνήσεις της χώρας μας σε συνεργασία με τους δανειστές οδήγησε στην υποβάθμιση και την ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.
Οκτώ χρόνια μετά και η επίθεση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση θέτοντας στην ατζέντα διαρκώς και νέα ληστρικά μέτρα για την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων που διασφαλίζουν τους δανειστές, αδιαφορώντας προκλητικά για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, παρά τον κοινωνικό αυτοματισμό που συστηματικά καλλιεργείται, έχουμε υποστεί τρομακτική μείωση στους μισθούς κατά 40%, ενώ αντίστοιχο είναι το ποσοστό υποστελέχωσης του Δημοσίου στη λογική υπηρέτησης του επιτελικού κράτους, με φθηνό κόστος και με την εκχώρηση στους ιδιώτες όλων των κερδοφόρων δράσεων.
Η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, το νέο μισθολόγιο με χαμηλότερο κατά 200 ευρώ ανά κατηγορία καταληκτικό μισθό, η επέκταση των Μ.Κ. ως τα 39 χρόνια υπηρεσίας, το πάγωμα της ωρίμανσης για τη διετία 2016-2017, ο περιορισμός στην καταβολή ανθυγιεινού επιδόματος σε συνδυασμό με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ στα 5.600 έχει οδηγήσει και τους Δημοσίους Υπαλλήλους σε κατάσταση οικονομικής εξαθλίωσης.
Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης επεκτείνονται ραγδαία και στο δημόσιο, υποβαθμίζοντας περαιτέρω τα εργασιακά δικαιώματα, δημιουργώντας μια νέα γενιά συμβασιούχων χωρίς ασφάλεια, ποιότητα δουλειάς και στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Η επίθεση της Κυβέρνησης στο συνδικαλιστικό κίνημα συνεχίζεται αμείωτη με τα νέα εμπόδια που θέτει στην συμμετοχή για τη λήψη απόφασης για απεργία και κορυφώθηκε με την ευθεία επίθεση στο δικαίωμα της απεργίας με την τροπολογία Γεροβασίλη.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στην 24ωρη Γενική Απεργία για τις 30 ΜΑΗ για την ανατροπή των πολιτικών της ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, του περιορισμού της ΑΝΕΡΓΙΑΣ, της κατάργησης της ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία
την ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 2018
και στην Απεργιακή Συγκέντρωση
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ώρα 10:30 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου