Σελίδες

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016




Τι είναι η ομάδα Νηπιαγωγών

Η Ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» είναι μια επιστημονική, εισηγητική ομάδα και δημιουργήθηκε με σκοπό να προωθήσει το όραμα για ένα νηπιαγωγείο με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αυτά της συμμετοχής, της συνεργασίας, των υποδομών, της αξιοκρατίας, της οργάνωσης και του προγραμματισμού.  
Οι πολιτικές ηγεσίες όπως και οι πολιτικές που εφαρμόζονται εναλλάσσονται διαρκώς. Αυτοί που μένουν και υπηρετούν την εκπαίδευση του τόπου είμαστε όλοι εμείς, οι μάχιμοι εκπαιδευτικοί, που με την επιστημονική γνώση και το μεράκι μας αγωνιζόμαστε για τη νέα γενιά. Έχουμε και άποψη και όραμα για το μέλλον. Παρακολουθούμε όσα διαδραματίζονται στο χώρο της προσχολικής αγωγής και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς κομματικές στοχεύσεις και αγκυλώσεις.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες με εμάς να συμμετέχουν στις δράσεις της ομάδας με προτάσεις και εισηγήσεις. Η προσπάθεια αυτή γίνεται για λόγους ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων για τα ζητήματα της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανάδειξης προβλημάτων του χώρου και διαμόρφωσης προτάσεων επιστημονικά τεκμιριωμένων σχετικά με αυτά, μέσα πάντα από διαλογικές και συλλογικές διαδικασίες. 


Λειτουργούμε μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της ΔΟΕ και ο ρόλος μας είναι υποστηρικτικός. Στόχος είναι να γίνουν σχετικές εισηγήσεις στο συνδικαλιστικό μας όργανο, τη Δ.Ο.Ε. για τη διαμόρφωση των διεκδικήσεών μας, με γνώμονα πάντα την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης μέρος της οποίας αποτελεί και το δημόσιο νηπιαγωγείο. 
Συμπορευόμαστε και αγωνιζόμαστε σύμφωνα με τις διεκδικήσεις της Διδασκαλικής ομοσπονδίας με βασικά χαρακτηριστικά μας την ενότητα και την συνεργασία. Θα θέλαμε να είμαστε οι σταθεροί και μόνιμοι συνομιλητές με την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου για τα θέματα που μας αφορούν. Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Σας καλούμε με τις ιδέες και την παρουσία σας να βοηθήσετε στο χτίσιμο του σύγχρονου νηπιαγωγείου που οραματιζόμαστε όλοι μας!!!


Για την Ομάδα Νηπιαγωγών 
Νάτσια Ελευθερία







Ημερίδα στη Βέροια

Η απαξίωση της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης, αποτελεί αδιαμφισβήτητο δείγμα της πολιτικής, που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας,  μιας πολιτικής με κρυμμένες αλήθειες και ψεύτικα διλλήματα, με πλούσιες δήθεν αλλαγές και καμία ουσιαστική και θεμελιακή στήριξη της Παιδείας.

Ο  προσχηματικός διάλογος για την Παιδεία και η παντελής έλλειψη ουσιαστικών αναφορών για τα σοβαρά ζητήματα της προσχολικής εκπαίδευσης κάνει επιτακτική την ανάγκη της δικής μας εντονότερης διεκδίκησης των αιτημάτων μας, που ήδη έχουν κατατεθεί στη ΔΟΕ.

Η Ομάδα Νηπιαγωγών» Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» συνεχίζει τις δράσεις της ενισχύοντας τις συνδικαλιστικές  διεκδικήσεις με επιστημονική τεκμηρίωση. Αφουγκραζόμαστε και καταγράφουμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων και επικαιροποιούμε τα αιτήματά μας.

Καταθέτουμε το προσωπικό μας όραμα για το νηπιαγωγείο της συμμετοχής, της συνεργασίας, των υποδομών, της αξιοκρατίας της αναβάθμισης της διδασκαλίας με σύγχρονα μέσα, της διαρκούς επιμόρφωσης, της αναβάθμισης του ρόλου του νηπιαγωγού και αγωνιζόμαστε γι΄ αυτό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην ημερίδα που διοργανώνει η ομάδα νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» στη Βέροια την Παρασκευή 1 Απριλίου στο καφέ ΣΕΡΕΜΕΤΑ με εισηγήτρια την κ. Αυγιτίδου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, με θέμα: "Το στοίχημα για μία συμμετοχική προσχολική εκπαίδευση: Αρχές, προϋποθέσεις και παραδείγματα"

Ανοίγουμε νέους δρόμους συλλογικότητας …..  με προτάσεις και δράσεις..

Δράση μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …

Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!



Για την Ομάδα Νηπιαγωγών

Βέτα Κορωναίου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου