Σελίδες

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Το Υπουργείο αλλάζει πρόσωπα για να μείνει το ίδιο….. Συνάντηση – συζήτηση στην Ζάκυνθο








Η Ομάδα Νηπιαγωγών» Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» συνεχίζει τις δράσεις της ενισχύοντας τις συνδικαλιστικές  διεκδικήσεις, με την καταγραφή των προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την επικαιροποίηση των αιτημάτων, μέσα από την συμμετοχή των συναδέλφων και την επιστημονική τεκμηρίωση των θέσεων και των προτάσεων μας.
Η Προσχολική Εκπαίδευση θύμα της απαξίωσης των πολιτικών που εφαρμόζονται έως και σήμερα, αγωνίζεται να κατακτήσει την θέση που της αξίζει, στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Η έλλειψη πρωτοβουλίας για την επίλυση των βασικών αιτημάτων του κλάδου (εφαρμογή της θεσμοθέτησης του ωραρίου , αλλαγή της οργανικότητας των νηπιαγωγείων, κλπ) δημιουργεί επιπλέον ανισότητες και ενισχύει την περιθωριοποίηση των νηπιαγωγών .
Η συμμετοχή σε ποσοστό 30% των προϊσταμένων, στην επιλογή του Διευθυντή Νομού είναι μόνο ένα απλό παράδειγμα απαξίωσης και συνέχισης της πολιτικής της προχειρότητας και του μπαλώματος .
Αυτός ο σχεδιασμός του Υπουργείου, αν και σαφώς δεν αποτελεί το μείζον θέμα σε αυτά που απασχολούν τον κλάδο, αποδεικνύει την πρόθεση διαχωρισμού και υποβάθμισης στο βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης, το νηπιαγωγείο.
Η ομάδα Νηπιαγωγών «Δικαίωμα στην Εκπαίδευση» συνεχίζοντας τις δράσεις της οργανώνει συνάντηση – συζήτηση στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 στις 6.30μ.μ.
Στην συνάντηση θα παρευρεθούν από την ομάδα Νηπιαγωγών η Βέτα Κορωναίου (Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της  ομάδας) και η Κατσαρή Γεωργία μέλος της ομάδας.
Προσκαλεσμένος στην συνάντηση είναι και ο Κόκλας Βενέτικος Κωνσταντίνος, Πρόεδρος σχολικής Επιτροπής Ν. Ζακύνθου.
Η παρουσία όλων των συναδέλφων είναι πολύ σημαντική, για την διαμόρφωση του αγωνιστικών μας διεκδικήσεων και την κατάθεσή τους στην Γενική Συνέλευση του κλάδου, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.
Δράση μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …
Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Η ομάδα Νηπιαγωγών
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΧΑΡΑ
ΑΠΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΤΣΑΙΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΒΕΤΑ
ΜΑΛΑΙΑ ΒΑΣΩ
ΜΑΡΚΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΠΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ
ΝΑΤΣΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΡΑΤΚΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
ΠΑΠΑΣ ΗΛΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου