Σελίδες

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ




  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  
     ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Ιωάννινα,  10-6- 2014
Αρ. Πρωτ.: 123
Ταχ. Δ/νση: Αράπη 1A -  45332 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Τηλ. - FAX: 26510 78747
Ιστοσελίδα: www.syldnioa.gr

ΠΡΟΣ
Μέλη






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα το Διευθυντή Π.Ε. για το θέμα των εγγραφών στα νηπιαγωγεία και των πρόωρων αποχωρήσεων από το ολοήμερο τμήμα, καθώς επίσης και για τις μετατάξεις συναδέλφων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Όσον αφορά το πρώτο θέμα, το Δ.Σ. του Συλλόγου τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί σημασία στο αναλυτικό πρόγραμμα του νηπιαγωγείου το οποίο είναι ενιαίο και με τις πρόωρες αποχωρήσεις καταργείται ο χαρακτήρας αυτός, καθώς επίσης υποβαθμίζεται η παιδαγωγική του υπόσταση.
Στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου δεν έχει γίνει καμία μεταβολή. Ως εκ τούτου δεν προβλέπονται αποχωρήσεις μαθητών πριν την προβλεπόμενη ώρα λήξης του διδακτικού ωραρίου, τόσο για το κλασικό όσο και για το ολοήμερο τμήμα.
Επιπλέον ο Διευθυντής Π.Ε. διαβεβαίωσε το Δ.Σ. ότι εάν το Υπουργείο, όπως και πέρυσι, με εγκύκλιό του επιτρέψει τις πρόωρες αποχωρήσεις, αυτές θα αφορούν αυστηρά όσες επικαλούνται σοβαρούς λόγους υγείας.
Για την τοποθέτηση των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα και μετατάχθηκαν στην Πρωτοβάθμια, έχοντας δεύτερο πτυχίο, το Δ.Σ. ζήτησε από τον Διευθυντή Π.Ε. να παρέμβει στο Υπουργείο και να ζητήσει την τοποθέτησή τους, αξιοκρατικά, με ισονομία και διαφάνεια, διότι αδικούνται οι συνάδελφοι της Πρωτοβάθμιας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου