Σελίδες

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τα κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Mεταθέσεις εκπαιδευτικών που θα είναι συνάρτηση των κενών που παρουσιάζονται στα σχολέια προωθεί το υπουργείο Παιδείας και τις επόμενες ημέρες θα καθορίσει τα κριτήρια που θα επιλεγούν οι προς μετάταξη εκπαιδευτικοί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα τους Εθνους το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται η καταγραφή των αναγκών ανά ειδικότητα σε όλα σχολεία της χώρας και μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα εκδοθεί η εγκύκλιος που θα καθορίζει τα κριτήρια και την μοριοδότηση για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών,

 Πάντα σύμφωνα με το Εθνος , έξι θα είναι τα κριτήρια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών: η συνολική υπηρεσία, η συνυπηρέτηση, οι οικογενειακοί λόγοι, οι συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων όπου υπηρέτησαν ή υπηρετούν, η εντοπιότητα, η πρώτη προτίμηση.

 Την κατά προτεραιότητα μετάθεση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών είχαν ζητήσει οι τρίτεκνοι μέσω της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών ΟΠΟΤΤΕ με επιστολή της στον υπουργό Παιδείας. 

Συγκεκριμένα οι τρίτεκνοι εν όψει της εγκυκλίου για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών ζητούν την κατα προτεραιότητα μετάθεση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών και να καθοριστεί ειδική μέριμνα από το υπουργείο Παιδείας για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης και την κατ' εξαίρεση μετάθεση τους στον τόπο συμφερόντων τους. 
    Η επιστολή της Ομοσπονδίας κάνει λόγω για πλήρη απαξίωση προς την μεγάλη οικογένεια των γονέων με τρία παιδιά στη διαδικασία των αποσπάσεων. Η ένταξη των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στις κατά προτεραιότητα μεταθέσεις και αποσπάσεις , με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πολύτεκνους θα είναι κίνηση δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας , χωρίς οικονομική δαπάνη αναφέρει η Ομοσπονδία. 
  www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου