Σελίδες

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η τεκμηριωμένη , σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έφερε αποτελέσματα για το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών Π.Ε.

Η τεκμηριωμένη , σθεναρή και ανυποχώρητη στάση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας στο θέμα του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Π.Ε. , όπου με στοιχεία απέδειξε το τελευταίο διάστημα ότι το ωράριο (25 έως 21 ώρες , το οποίο στο παρελθόν κατακτήθηκε με πολυήμερους αγώνες του κλάδου) στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παιδαγωγικά ορθό, ανάγκασε το Υπουργείο Παιδείας, τελικά, να υποχωρήσει και να μην αυξήσει το ωράριο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Αντίθετα όπως προβλέπεται με το σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής των ν. 4046/2012, 4093/2012 και 4127/2013» του Υπουργείου Οικονομικών αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας, από το ερχόμενο σχολικό έτος, για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εξής:
  • 23 (από 21 που ισχύει σήμερα) εάν έχουν έως έξι χρόνια υπηρεσίας,
  • 21 ώρες (από 19) αν έχουν από 6 έως 12 χρόνια υπηρεσίας και
  • 20 ώρες (από 18) για αυτούς που έχουν πάνω από 12 έτη υπηρεσίας.
Συμπέρασμα; Όταν τα συνδικάτα έχουν σοβαρές και επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις και για τις οποίες κάνουν ξεκάθαρη προς κάθε κατεύθυνση την πρόθεση τους να αγωνιστούν , μπορεί να έχουν αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου